1-2 hverdages levering på lagervarer       Fri fragt over 1000 kr. Ellers 49 kr.       Faguddannet personale       Autoriseret forhandler

Maling af møbler


Har du nogle flotte stole, reoler, kasser m.m. af træ du gerne vil male og meget gerne et "gør det selv"-projekt, kan du læse her hvordan.
 


Møbler, som står i ubehandlet, afsyret eller lakeret træ
:

Skal du male møbler, som ikke er blevet behandlet før, skal du gøre således:

 

For at gøre det nemt for dig, er der her en samlet pakke til dig, der skal male et mindre møbel:

 

Møbler, som er luddet:

Skal du male møbler, som er luddet, skal du gøre således:


Møbler
, som er tidligere malet:

  • Hvis bunden er bæredygtig (uden sprækker, revner og skjolder) kan du nøjes med at matslibe lågerne og derefter male 2 x med 6255 Træ og Emalje 50 eller Træ og Metal Emalje 90 (ved ønsket om højglans) Husk 24 timers tørretid mellem de to lag.

  • Hvis bunden har sprækker, huller skal du pletspartle med en letvægtsfiller

  • Males derefter med fiberrulle med 6255 DYRUP Træ og Metal Emalje 50Kan som nævnt ovenfor, kan du male med glans 90, hvis du ønsker lågerne i højglans.
     

Møbler af finer eller laminat:

Anbefales ikke at male på. Hvis du vil male dem, er det samme fremgangsmåde som med luddet træ, men dog med forbehold for risiko for afskalninger, da maling ikke hæfter godt på finer/laminat.

 

Tilbehør:

  • Til slibning anbefales slibeark  i korn 100 eller 120, for at få en fin, jævn overflade.
  • Til påførelse af maling på dine køkkenlåger, anbefaler vi at rulle det på med Microfiberruller i str. 10 eller 15. Ved fordybninger bruge en lille pensel og så rulle ovenpå bagefter for en mere ensartet og glat overflade. Derved undgår du penselstriber i din finish.
  • Til spartling af sprækker og huller bruges enten en letvægtsfiller eller Wood Finish træspartel.


Tips: Man anbefaler ikke at tage møbler i brug, før 7 dage efter påføring af malingen.

Tips til maling med klare, kraftige farver som gul, rød, grøn, orange:
Afsmitning af farverne kan forekomme den første tid efter maling af møblet. De kraftige farver kræver en Grundfarve først, så farven kan dække møblet. Desuden kan det ske, at disse kraftige farver skal påføres 2-3 gange.